tisdag 16 april 2013

Fyra platser värda att besöka

Dubai
Burj Khalifa är den högsta skyskrapan på planeten och mäter över 828 meter. Utsikten från Burj Khalifa är magnifik och ett bra ställe att bara spendera lite tid och njuta av livet. Burj Khalifa fick även världens högsta restaurang på våning 122 vid 442 meter upp i luften.

Burj Khalifa ("Tornet Khalifa"), var känt som Burj Dubai före invigningen, är en skyskrapa i Dubai, Förenade Arabemiraten, och är för närvarande den högsta skyskrapan i världen, på 829.84 meter. Det tog 6 år att få klart skyskrapan. Burj Khalifa öppnade officiellt den 4 januari 2010, och är en del av det nya Downtown Dubai på den "första Interchange" längs Sheikh Zayed Road, nära Dubais främsta distrikt. Tornets arkitektur och ingenjörskonst utfördes av Skidmore, Owings och Merrill i Chicago. Primära entreprenören var Samsung C & T i Sydkorea.

Schweiz
Man vet knappt var man ska börja med Schweiz. De vackra skidbackarna, där man kan åka skidor eller vandra. Shoppandet i Geneva som är mycket bra. Eller varför inte besöka den underbara staden Zürich? Alternativen är många och väldigt varierande. Så mycket att se och göra. Och allt så rentoch fräscht. Åk dit!

På vintern kan man åka snowboard i St. Moritz. Här är åkandet fantastisk även om den kostar.

Under sommaren kan man ägna dig åt lättare eller mer avancerade trekking i de Schweiziska bergen. Det kommer erbjudas otroligt fin natur.

Har du körkort och inte har något emot att hyra en bil kan du köra från Genene till Lugano vilket är en mycket rolig resa med fina byar, sjöar och mycket mer på vägen.

Amsterdam
Så mycket mer än träskor, coffeeshops och Red Light District finns i Amsterdam. Känt för fina kanaler och en impoerande arkitektur, vilket gör Amsterdam till en riktig guldklimp i Europa. Amsterdam är Hollands gnistrande hjärta och kommer definitivt att få ditt blod att pumpa. Här kan man titta på gammal arkitektur eller varför inte festa dagarna i ända. Invånarna i Amsterdam är välförtjänt stolta över sin stad och vackra centrum. Vad det än är man letar efter det kan hittas här, i en avspänd atmosfär som är exklusivt för denna monumentala Metropol. Det finns gott om bra hotell i Amsterdam, så det finns inga ursäkter för att inte besöka staden.
         
Berlin
"Alla kulhål i världen, kan man hitta i Berlin". Kanske inte, men nog är det många. Mycket av den mörka historien i Europa utspelades i Berlin. Berlin är Europas historia under 1900-talet. Något som märks på många ställen i staden. Men vad du ser och känner är också en nyfödd kulturhuvudstad av Europa. För att förstå det måste man nästan besöka Berlin. Berlin är till och med mer än vad berlinarna själva förväntar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar